KontaktKontraktet

Eftersom jag höll kurs i Allmänlydnad på min brukshundsklubb blev jag tillfrågad om jag ville certifiera mig i KontaktKontraktet. Helt ärligt visste jag inte vad det innebar, utöver att Eva Bodfäldt skrivit en bok med samma namn.
Jag gjorde en djupdykning i kursbeskrivningen och beslutade mig i juni 2014 för att – detta kan ju vara intressant. Hade ju sex månader på mig att fördjupa mig i det hela – så det är ju bara att tuta och köra! Man lär så länge man lever, och ju fler kakor, desto lättare att plocka russin ur dem ;).

Inför kursen skulle vi läsa kursboken ”KontaktKontraktet”, samt ha koll på den medföljande DVD:n. Jag var extremt motiverad och blev därför skraj och snopen när jag kom till korrigerings-bitarna i hennes bok. Jag diskuterade mycket med nära och kära och kontentan blev: du får väl undersöka hur det ligger till, i slutändan är det du som bestämmer hur du arbetar med din hund.

Sagt och gjort, kurshelgen närmade sig och jag var dessvärre inte i toppform. Mycket stress hade gjort att jag var väldigt sliten, hade svårt att ta till mig mycket information och hade framför allt svårt att vara alert (vilket krävs då man tränar hund). Gick lite på tårna och på gränsen till vad skallen klarade av.
Men – väl framme möttes jag av jättetrevliga kursdeltagare, en bra atmosfär, bra tänk i såväl teori som praktik och lösningsfokuserat arbete. Uppgifterna/övningarna var enkla, men tankegångarna bakom dem var fördjupade. De två dagarna rann iväg och jag fick ytterligare verktyg till verktygslådan.

Jag tar bl.a med mig följande:
* Det är viktigt att få hundar att skratta
* Tar vi på våra hundar? Gillar de det?
och framför allt:
* Man börjar ju inte tapetsera förrän man spacklat klart – grundträningen är SÅ viktig och går inte att hoppa över om man vill ha ett snyggt resultat.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s