Krispigt! :)

Eftersom jag är knäckebrödsknarkare (ja, det finns 😉 ) och Ninja bjöd mig på fantastiska hemmagjorda knäckebröd så var jag tvungen att ge mig in i den krispiga branschen.

The how-to:

  1. Sätt på ugnen på 150 grader
  2. Sätt mobilen i flygplansläge – this is serious shit som kräver full mindfullness för att såväl process som slutresultat ska bli awesome deluxe.
  3. Sätt på grymt bra musik så högt som grannarna tillåter
  4. Följ Ninja-receptet nedan

Ninja-knäcke20150116-192724.jpg

1 dl solrosfrö
1 dl linfrön
2 dl majsmjöl
1 msk mortlade fänkålsfrön
1/2 dl olja
2 dl kokande vatten

Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt olja – rör runt, tillsätt kokande vatten – rör runt.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper på plåt. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten. Ta bort det övre bakplåtspappret, strössla över flingsalt, rosmarin och linfrön.
In i ugn, 150 grader i ca 45 minuter. Ta ut plåten och låt knäcket svalna, bryt sedan i bitar. Njut! 🙂

Min variant: Jag använde brödkrydda (fänkål, anis, kummin) istället för enbart mortlade fänkålsfrön.

Eftersom jag drabbades av hybris (welcome back pyssel-Märy! 😀 ) så var jag ju tvungen att se om jag kunde hitta på någon annan variant av detta knäcke.
Det kunde jag 🙂 .

THIS IS HYBRIS:
Gör steg 1-3 i ovanstående recept, sedan enl. receptet nedan.

20150116-200209.jpgSesam och pumpa-knäcke

1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl skalade sesamfrön
2 dl majsmjöl
1 msk brödkrydda
1/2 dl olja
2 dl kokande vatten

Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt olja – rör runt, tillsätt kokande vatten – rör runt.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper på plåt. Lägg ett bakplåtspapper över och kavla ut smeten. Ta bort det övre bakplåtspappret, strössla över flingsalt, timjan, sesamfrön och linfrön.
In i ugn, 150 grader i ca 45 minuter. Ta ut plåten och låt knäcket svalna, bryt sedan i bitar. Njut! 🙂

Reflexion: Snällt knäckebröd, passar bra till mat som har mycket karaktär. Timjansmaken blev väldigt svag, antingen behöver man blanda det i smeten, välja grövre timjan eller krydda som tål värmen den tiden i ugn. Det blev dock gott ändå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s