Run for life 2015

Fick en loppinbjudan av min vän och tillika arrangör Maja där infon var som följer:

”För andra året i rad arrangeras välgörenhetsloppet Run for Life i Skrylle. I år är det till förmån för skolan Nava Indradhanush English Boarding School i Kathmandu, Nepal. Nepal är ett av världens fattigaste länder. 70 procent av alla barn i Nepal går ut grundskolan och endast hälften av dessa går ut gymnasieskolan.

Syftet med Run for Life är i år att samla ihop så mycket pengar som möjligt för att kunna köpa in nödvändigt material till skolan på plats i Nepal. Du kan hjälpa oss med genom att delta i vårt lopp.”

Det var ju inte så mycket att tveka på, så efter att ha stämt av anmälde jag mig och Kenzo till loppet :). Vi skulle provspringa rundan för att de eventuellt i framtiden öppna upp för att ha hundar med i loppen.
Lördagen var helt magisk, i princip årets första soliga dag med en krispig vårluft som svalkade skönt under loppet. Det var inga problem att springa med Kenzo, vi valde en sen placering för att slippa omspringningar (vid eventuell kiss/bajspaus etc.) Rundan var lätt att följa (såväl 5 som 10km) och slingrade sig genom Skrylles varierande skog. Väl i mål kom hela min crew (familj) och bjöd på fika i solen.
En helt magisk dag som samlade in 26.000 kr.

Chocken kom några veckor senare – jordbävning i Nepal.
Från Wikipedia: ”Jordbävningen i Nepal 2015 inträffade kl 11:56 lokal tid den 25 april 2015 i Gorkhadisktriket cirka 80 kilometer öster om Nepals näst största stad Pokhara, ungefär halvvägs till huvudstaden Katmandu.

Magnituden beräknades vara 7,8 på richterskalan och minst 2 593 dödades och minst 14 023 skadades. Jordbävningen utlöste flera laviner på Mount Everest där minst 22 människor uppgavs ha omkommit och 217 personer är saknade på berget. Det är den värsta katastrofen i bergets klättringshistoria”

Det är fruktansvärt vad som hänt, dock känns det bra att ha kunnat stötta genom att springa ett lopp där pengarna går till något bra istället för ner i arrangörens ficka. Hejja Maja och Mirjana som vill förändra världen med löpning! 😀

🙂 Klicka på bilderna för förstoring 🙂

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s