30 min om dagen är bra för magen

Såg en blänkare om något jag tycker är viktigt – ett hälsosamt liv. Denna gången var det Cancerfonden som lyfte faktumet att man enkelt kan minska sin risk för cancer om man får upp pulsen genom att röra på sig minst 30 minuter om dagen.

Gör lunchpromenaden till en vana
Att röra på sig minst en halvtimme de flesta dagar i livet minskar risken för cancer. Det spelar ingen roll om du cyklar, städar, dansar eller promenerar – huvudsaken är att du höjer din puls.

Pamela Andersson, Topphälsas chefredaktör och Cancerfondens ambassadör, tar tillsammans med livsstilsbloggaren Linn Herbertsson täten för vår lunchpromenad genom Malmö.

Cancer är ju tyvärr också något som de flesta haft kontakt med på ett eller annat sätt, så kan jag vara med och sprida info om hur man kan minska cancerrisken så är jag helt klart på. Dessutom blev det en perfa lunchpromenix med hundarna 🙂 . Pimpade mig själv i rosa Midnattsloppettröja och slängde på en lila tisha på Kenzo (hade tyvärr inget rosa), sedan mötte jag upp med syrran och resten av deltagarna.
Promenaden kanske inte var i puls-tempo (för mig), men å andra sidan syntes det att vi kom gående (syns man så finns man 😉 ) vilket ledde till nyfikna frågor.
I slutet av rundan gjorde jag sällskap med en helhärlig herre i en underbar rosa overall. Han hade bettat med sina kollegor om ifall han ”vågade” gå promenaden i denna outfit, pengarna han vann gick oavkortat till cancerfonden.

Väl färdigpromenerade fick vi en goodiebag med en massa rosa ting – bl.a. hade Acana varit med och sponsrat med hundmat :).

Cancerfondens lunchpromenad

Cancerfondens lunchpromenad

Får du upp pulsen under 30 min varje dag?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s