8v MBSR

Jisses vilken krånglig rubrik! 😀
Åtta veckors MindfulnessBaserad StressReducering är vad jag vill få sagt :).
Efter min Vipassana-sittning har jag försökt få in mer och mer mindfulness i vardagen, men det är svårt. Riktigt svårt. Därför kände jag att jag behövde en rejäl stressdetox och till min hjälp hade jag MBSR-programmet.

Först gjorde jag en fokusdykning i Mindfulness (återigen – fokus ger bättre fokus 😉 ) och läste Ola Schenströms ”Mindfulness för nybörjare” samt ”Mer Mindfulness i vardagen”.
Jag tog mig tid att leta reda på ett program med en ”handledare” som skulle fungera för mig (reducera miljöstörning – rings a bell? 😉 ). Jag bestämde mig för att välja Henrik Kok där inledningsDVDn dessutom innehåller filmade intervjuer med Jon Kabat-Zinn, Mark Williams, Åsa Nilsonne och Marie Åsberg. Utöver att Åsa Nilsonne har två Chinese Crested dogs har hon ju fibblat runt med ”Mindfulness för hundägare” med. Och skrivit jäkligt bra böcker! Kan bara säga *wawawewa* 😀 .

Hursomhaver så rensade jag i livet, kammade mattorna och  la upp mitt 8v program utifrån största möjliga potential att lyckas. Och lyckas gjorde jag, även om det var tufft. Riktigt tufft! (kan tilläggas att jag även körde YinYoga med Ulrica Norberg parallellt) Dock fick det mig att landa i livet och finna lugn och fokus när omvärlden var i kaos. Det behövdes. Och behövs.

Mindfulness-sittning med mina två väktare 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s