SUP – Stand Up Paddling

Sommaren 2015 SUP:pade jag en del och det satte igång tanken på att jag ville träna mina hundar i att vara med på brädan. Med tanke på Knuts oroliga natur och båda hundarnas ovilja att bada gav jag deras ”för-träning” en del tid medans jag själv passade på att köpa en helt egen SUP och fördjupa mig i SUP-säkerhet, SUP-livräddning, vågor, vindar och strömmar på Moana Malmö.
Träningsupplägget var i snabba slängar; vilja vara på bräda, vilja vara på bräda/stanna kvar trots störningar, kunna vara på bräda i vatten – jag är sittandes, kunna slappna av på bräda i vatten – jag är sittandes, kunna vara på bräda (och slappna av) under längre tur – jag är sittandes, sedan upprepade jag det hela när jag stod på brädan.

Denna sommaren har jag kunna skörda frukten av det hela 🙂 . Det blev en hel del Norrlands-SUP, vilket visade sig vara ett ypperligt sätt att utforska naturen (eftersom terrängen kan vara hyfsat ogenomtränglig). Upptäckte också att de luftburna krypen inte var så benägna att följa med över öppet vatten, så en hel del tid spenderades liggandes och guppandes på brädan med 🙂 (LDP – Lay Down Paddleboarding 😉 ). Eftersom min SUP är uppblåsbar kunde jag även ha med den på andra ställen under semestern. På en av våra anhalter testade jag att SUPpa med en väns Parson Russell Terrier. Till skillnad från mina CCD:s så var hon mycket snabbare ut på brädan och kändes väldigt stabil på den. ”Hon” hänvisar till såväl hund som vän 😉 .

Eftersom jag gillar SUP och dessutom gillar Yoga tyckte jag det vore kul att gå på SUPYoga. Jag valde att hyra en bräda då Yogabrädorna på Moanas är såväl bredare som längre (hade testat lite yoga på min bräda vilket funkar men är väldigt utmanande om man vill avancera lite). Väl på plats möttes jag av en terrier som skulle vara med en av deltagarna på lektionen. Det var kul att se hur annorlunda denna terrier betedde sig på brädan och det är viktigt att ta med sig att var person som vill ha med sin hund på brädan behöver träna utifrån hundens behov och beteende.
SUPyogan var kul och utmanande och är definitivt något jag ska ha med på min aktivitetsagenda 🙂 . Plötsligt blev jag nybörjare igen 😉

Kanske är SUP/SUP med hund något för dig? Fler inspirationsbilder nedan 🙂

Kenzo chillar på brädan 🙂

Klicka på bilden för större bild
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s