Motivationsboost

Under senhösten 2015 upplevde jag en viss tröghet i min motivation, sedan trillade polletten ner. Varför behandla mig själv annorlunda än hur jag kräver att jag behandlar mina hundar? Saknas motivation får man ju se till att jobba upp den :D.

Kom att tänka på en strategi som en vän till mig berättat om. Hon brukade beställa sådant hon gillade, lägga i en speciell korg och ta fram till sig själv när hon kände att hon gjort något bra. Fantastisk idé – tänkte jag, men då hon berättade om det hade jag svårt att hitta saker jag ville ha.
– Jag hade ju redan allt! 😀
Men då – hösten 2015 – hade jag inga problem att hitta prylar jag ville ha, förmodligen tack vare alla förmånliga priser (a.k.a reor) inför/under/efter jul samt att det ena leder till det andra, så bonusen blev att många av dem var ytterligare verktyg för att bibehålla mina mål.

Under 10 veckor belönade jag alltså mig själv med sådant jag ansåg var belönande och kunde på så sätt upprätthålla det träningsprogram jag hade gällande såväl mental som fysisk hälsa. Plötsligt blev det lättare att hålla strikt på det jag lovat mig själv. MBSR-programmet var ett av dessa projekt jag hade under tiden, men även agility-kursen som Knut (och jag) deltog i.

Belöningar

  1. Yoga blocks
  2. 2xU-kompressionsträningsbrallor
  3. Dragbälte med ”swivel-krok” (perfa om man har två hundar)
  4. Agility right from the start – kursbok till agilitykursen
  5. Stora Yogaboxen – Ulrika Norberg
  6. MatrEvolutionen
  7. Skofläktar
  8. Meditations/yogabrallor
  9. Mandalakit/målarbok
  10. Konsten att få mentala superkrafter – Henrik Fexeus (ej med på bild)

Jag inser alltså att jag nu behöver göra något liknande igen. Jag har hamnat i stiltje och behöver således klura lite kring vad jag vill och vart jag är på väg. Göra nya planer, sätta nya mål/delmål och eventuellt ge mig själv nya belöningar/annat för att öka min motivation. Revideringsdax helt enkelt!

Vi behöver lära oss att vara lika pedagogiska och snälla mot oss själva som vi är mot våra hundar
😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s